查看: 3179|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟BD/RD/跳水應否合法化?

有D人話,BD/RD/跳水(下統稱BD) 5應該存在,因為對其他無BD既玩家5公平(359,可以係BD時做其他野)
引用G1公告:為取締影響遊戲平衡之機師!《SD高達Online》的營運人員及基地控制員將會積極將損害遊戲平衡之機師擊落(指屠肉房及跳水房)。
屠肉房及跳水房定義不在於藍肉/紅肉,只要是與外掛或非官方授權之第三方程式有關就會被取締,有關機師亦會被紀律處分。
(Reference: http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1588)

即係話,係官方定義上,BD係5合法,但係近排雙經既時候, 有不少BD房充斥係高頻,亦即係呢排"多人"既原因
但係G1又未封人喎,即係好似"其他國家"甘,"有法無王管"

但係有D人話,G1你姐係干預緊我地既自由姐, 同埋你D自定義扭蛋甘貴,+1個R要成1200G喎,人地HF200G咋喎,5刷G打一世都儲5夠Gla
(http://zh.wikipedia.org/wiki/SD_GUNDAM_Online#.E7.88.AD.E8.AD.B0)

(所謂既"香港設定"↓)
(http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=1397)

好la,甘你地又點睇呢?
(你地ge意見非常重要!我地匯集既idea有助我地改善HKF SD既風氣,甘樣HKF先有未來!)
(實情係我做LS諗5到idea,上黎刺激下腦細胞)
正方觀點 (10)

對其他無BD既玩家5公平

反方觀點 (35)

干預玩家自由

辯手:0 ( 加入 )

辯手:3 ( 加入 )
    回復

這不只是HK服獨有的問題
    回復

其實咁樣打擊MD,只會令更多玩家流失
    所以G1冇去做....
    回復

"5刷G打一世都儲5夠Gla"唔同意,恆心問題,再者SR本來就唔應該人人都咁容易擁有
    G1話唔比BD但係又唔管,基本上即係放手比你做,有啲野唔可以講得太明顯
    BTW你唔應該預設正反方觀點,例如反對一定係因為干預玩家自由
    回復

你覺得家下咁小人,仲會ban嗎?
    回復

改善咗sd既風氣唔代表hkf就會有未來
    回復

其實咁樣打擊MD,只會令更多玩家流失
    所以G1冇去做....
    okmijnuhbyg8 發表於 12-4-2013 18:28

其實g1咩都冇去做,都5封+同Car,何況md, 我果陣做命運任以經md啦
    回復

其實g1咩都冇去做,都5封+同Car,何況md, 我果陣做命運任以經md啦
    kyurem 發表於 12-4-2013 18:47

現在再封CAR 同+ 真係任務得人手硬過
    到時高頻 房都沒人開就好笑

MD其實唔洗封 佢只不過係雙經先會開

平時都沒得MD 一直刷
    唔洗太認真
    慢慢打多幾場 增加上線時間

封帳更加沒人 玩 沒福利 走得更快

不公平早就存在 港服3-5星上將是人手玩出來?
    錢分分鐘是我儲最多一百萬G的1百倍或以上 一億都可能

就算人手BD,RD,MD都有極限 人手刷得幾多?
    封卡,封5566 封BD,MD,RD {封改[這個數應該計去韓廠度]}

人流流失得更快
    如果改機更早被封 2012年3月提早到2011年6月 2011年7月時樂古就唔會有44頁回覆
    沒左福利
    回復

損害遊戲平衡之機師擊落....
    oc系統已經損害遊戲平衡
    咁係唔係個個唔好oc-.-?
    ------------------------------
    我支持BD
    但唔支持用外掛BD
    回復

依家港服得返幾多人?
    除非G1搵到一個回復人流既方法,
    否則都唔會做損人不利己既事
    回復