樓主: vincentlui19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

幻之射神入/玩得好順既人

關閉 [複製鏈接]

機箱睇散熱好過靚....
回復 支持 反對

4核 睇你用咩4核 雙核睇你用咩雙核姐= =

無話打機用邊隻既..

遲早都要換4核 試玩下4核也好..

因為..遲d d game cpu使用量..會大增..好多倍

(E.G.而家既GTA4都食得好勁下<--指最高配置)

雙核已經唔夠處理
回復 支持 反對

其實電腦呢d野有平有貴 大家都唔洗咁緊張=.=
每個人要求唔同 有d人要求全開都一定要順先叫正
有d人要求唔lag 畫面正常就好

我部電腦同edwin10010 差唔多

Windows : XP Professional  SP3
CPU:Intel Core 2 Duo E8500 3.16G 6M 1333MHz BOX
火牛 : 2theMax XG620
記憶體: A-DATA 4GB (2GBX2)  DDR2 1066+DUAL PACK EXTREME
硬碟:  WD 640G
顯示卡: SAPPHIRE HD4870 1G DDR5
光碟機: LITE-ON 20X DVD WRITER
底板:    GIGABYTE GA-EP45-UD3LR
顯示器: SAMUNG 22吋 1680X1050
上網公司:HKBN
機箱 : THERMALTAKE VJ2000BWS

效能全開下以1680x1050打機 畫面細緻
回復 支持 反對

我都諗住換四核,希望大家可以俾D提議我,四核我唔係咁在行,Budget $2500
回復 支持 反對

你既意思係只換cpu
Budget $2500 ?
但你想用返intel定轉用amd?
其實唔換都ok 因為8500可以輕易超上4g
4g後感覺好強
回復 支持 反對

你既意思係只換cpu
Budget $2500 ?
但你想用返intel定轉用amd?
其實唔換都ok 因為8500可以輕易超上4g
4g後感覺好強
藍冰冷 發表於 25-2-2009 18:05

咁不如你講下AMD 45nm 工藝果D好唔好,因為我用過AMD Phenom X4 9950 BE ,同E8500 效能相比,大部份E8500 比較好,但係玩game 有時 9950 好D,所以我未決定到四核用咩....
回復 支持 反對

手工我就無咩好講 不過而家如果你想換四核的話
AMD PHENOM II X4 940 HDZ940XCGI CPU BOX 盒裝 (Black Edition)
不二之選 價錢你又無問題 最緊要係呢粒野無鎖 呢粒超頻能力超強
就等於Inte既lExtreme Version個倍頻任你想幾多就幾多
千八蚊既價錢 呢粒野好抵
回復 支持 反對

我半個月前買左部
GIGABYTE GA-EX58-UD3R
Intel i7 920
Crossair DDR3 1600 2GBx3
SAPPHIRE HD4870 512Mb
WD 500GB 32M 7200rpm
回復 支持 反對

我半個月前買左部
GIGABYTE GA-EX58-UD3R
Intel i7 920
Crossair DDR3 1600 2GBx3
SAPPHIRE HD4870 512Mb
WD 500GB 32M 7200rpm
香港凸手 發表於 27-2-2009 02:35

其實intel而家既新I系都係唔抵買
因為價錢唔平 入門都要2k左右再黎就4k-8k
920價錢同效能完全輸哂比amd
要用就用940 不過都係貴夾唔抵 差唔多5k 我不如買多部機
920唯一既好處就係 佢可以超上4G 同965比
不過超頻都係慢性自殺 有好有唔好啦
回復 支持 反對

如果AMD PHENOM II X4 940 HDZ940XCGI CPU BOX比 Intel Quad 9650邊個好?
回復 支持 反對