打印 上一主題 下一主題
收起左側

點解雪堡11代 是bug map?

關閉 [複製鏈接]
純路過
所謂什麼地方也有它自己的規矩
回復 支持 反對

原帖由 lautszon 於 26-12-2008 11:13 發表
各位我想在此說明,Snow War是首先在Nakuz的網上發佈的。連結在此:
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3362340&highlight=Snow%2BWar

另外,以Snow War 公測版 v0.4和IceWored-(雪堡-草原版十一代)-★喚 ...

雪11夠有留低聯絡方法,你有冇嘗試聯絡
你唔識去問?
可能2個都係正檔呢
咁快ban左話雪保11就係非法改檔?
回復 支持 反對

回復 17# 的帖子

證據方面的將交給作者自己提供。
基於首個原檔在樂古論壇發佈, 而雪堡第十一代並無在樂古發佈,
所以我們暫時一致認為, Snow War 才是原檔,
但當然我們不排除這個 Snow War 在當時是修改自 雪堡,
另外, 我想要 雪堡 的發佈網址, 方便調查。
回復 支持 反對

原帖由 ~七夜志貴~ 於 26-12-2008 11:15 發表
純路過
所謂什麼地方也有它自己的規矩

大前提係 就算開11代
對樂古都無損失
我地開場果d又無得益
又唔係幫其他人賣廣告
其實版主只要講一句
拿 e到我話事 你入得我地方 就要守我地規則
咁我地咪全部都收聲囉...
但係佢地比出黎果個解釋 好難令人想信
回復 支持 反對

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... ighlight=Snow%2BWar

這個雪堡劇情帖子在2008年7月發帖

但早在這時之前,
雪堡已經於台灣,香港出現

那麼所謂作者發出這連結有何意義呢?
回復 支持 反對

版主 我想問下
點解無啦啦 會無得自動po... 就係因為雪保11代?
回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 26-12-2008 19:17 發表
證據方面的將交給作者自己提供。
基於首個原檔在樂古論壇發佈, 而雪堡第十一代並無在樂古發佈,
所以我們暫時一致認為, Snow War 才是原檔,
但當然我們不排除這個 Snow War 在當時是修改自 雪堡,
另外, 我想要 雪 ...

這不是可笑嗎?

雪堡第十一代並無在樂古發佈,

雪堡11作者是台灣人又不會上NAKUZ

他又怎會在樂古發佈呢?

們暫時認為
Snow War 才是原檔,但不不排除這個 Snow War 在當時是修改自 雪堡

那麼為何在不肯定事情的真確下便禁止雪堡

那麼倒不如兩者全禁吧??

或非己確切證明是正檔的劇情才准許拉人

其餘全部禁拉

再者,所謂原檔在2008年7月發佈 
,但早於之前已有其他雪堡的檔
,那麼為何改檔比原檔出得更早,

難道作者被人HACK入電腦???

回復 支持 反對

回復 25# 的帖子

此雪堡不同彼雪堡。
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread. ... ighlight=Snow%2BWar
呢個雪堡的真正名稱是Snow War,和舊有ice world 是兩個完全不同的檔案,首先舊ice world是用超小型地圖(2人),Snow War是用中型地圖,兵種和觸發亦不盡一樣。根本沒有辦法證明Snow War是舊ice world 的改檔。(再者可以用aokts比較。)
回復 支持 反對

回復 25# 的帖子

所以就說了, 基於這個原因, 我們絕對先會將 Snow War 列為原創劇情。
那麼為何在不肯定事情的真確下便禁止雪堡

鑑於我們先將 Snow War 列為原創劇情, 再根據作者所示的證據,
那就可以禁止該劇情。

再者, 你確定 ice wored 第十一代 是在 七月前發佈嗎 ?
你用 Ice wored 的出版日期作論証又有何用途呢 ?
我們可是在說 Ice wored 第十一版。

我希望你能提供 Ice wored 第十一版 來源,
以方便調查。
當調查完畢後, 我們將會對兩個劇情作出適當的處理

回復 支持 反對

原帖由 nomygf 於 26-12-2008 11:28 發表
所以就說了, 基於這個原因, 我們絕對先會將 Snow War 列為原創劇情。

鑑於我們先將 Snow War 列為原創劇情, 再根據作者所示的證據,
那就可以禁止該劇情。

再者, 你確定 ice wored 第十一代 是在 七月前發佈嗎 ...

你禁一個唔禁一個
點解11代係非法改檔
點解你會覺得Snow War 係暫定原檔
11代係暫定原檔唔得?????
你都幾主觀下
點解唔列雪保11代為原創劇情???
就係因為7月係e到開左個post???
原來發佈在就一定係正檔
閣下 主觀極強
唔好好似明愛單野咁
比果d規則限死
一係就2個一齊禁
回復 支持 反對