查看: 1527|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

歌詞倉庫版規 8-7-07 [詳盡版本及刪除無關條文] 及舉報 建議區

歌詞倉庫版規

扣分及聲明項目
1. 本版版規執行方式與定義均依照Nakuz壇規
2. 每人一日只可以發三篇文章 多出者 每篇扣五
3. 不得發放歌詞網 違者扣五
4. 一星期內發現重疊歌詞 刪帖加扣五分
5. 不得宣傳其他論壇 違者重扣 並禁言處理
6. 不得在版內呃帖 以無意義文字回文等 違者扣三
7. 任何無關歌詞的主題 會被刪除
  而當中若涉及暴力色情等不雅內容 會被重扣
8. 在版內掀起罵戰 破壞論壇秩序行為 會被重扣
9. 除全碟歌詞可以連帖外 其他一律不得連帖
10. 請各位使用論壇搜尋功能 盡量違免發同一張帖 或重覆求帖

加分項目
11. 發放全碟歌詞 額外加十
12. 幫助會員搜尋歌詞 每首歌加三
13. 提出歌詞版改進意見 不設上下限
14. 舉報違規項目 每條成功連結 加三

有關舉報、建議請在此進行

回復

原帖由 ...Illusions* 於 2007-6-23 12:44 發表
歌詞倉庫版規

扣分及聲明項目
1. 本版版規執行方式與定義均依照Nakuz壇規
2. 每人一日只可以發三篇文章 多出者 每篇扣三
3. 不得發放歌詞網 違者扣五
4. 一星期內發現重疊歌詞 後貼的那一張貼 刪帖
5.  ...

繼續保持落去∼我相信5洗好多日就會好多人來∼XDXD∼SO GOOD

評分

參與人數 1樂點 0 收起 理由
...Illusions* 0 不是舉報或建議

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 C小旋風 於 2007-6-29 17:31 發表

繼續保持落去∼我相信5洗好多日就會好多人來∼XDXD∼SO GOOD

是因為這是一個呃分區域?
我想沒有這麼簡單

而是 我不想各位因為各種限制而不能放心的貼歌詞
如果有些重覆 太舊 我是 "刪硬的"
回復 支持 反對

no~~~~~~~~~
版主~~~想問/提議1件事~~~~
如果post歌詞~有時可5可以連歌都post買出來~姐係成隻歌比大家聽...
回復 支持 反對

原帖由 C小旋風 於 2007-6-29 23:12 發表
no~~~~~~~~~
版主~~~想問/提議1件事~~~~
如果post歌詞~有時可5可以連歌都post買出來~姐係成隻歌比大家聽...

歌還歌 詞還詞
因為方便番 兩版運作

其實是有著數的right?
回復 支持 反對

建議 廣東, 國語, 外語 分唔同色會好d
同埋叫壇主整個主題前面可以加
(單曲, 大碟) or (廣東, 國語, 外語) 咁

p.s. 加油呀~~ XD

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
...Illusions* + 3

查看全部評分

回復 支持 反對

原帖由 T* 於 2007-6-30 00:02 發表
建議 廣東, 國語, 外語 分唔同色會好d
同埋叫壇主整個主題前面可以加
(單曲, 大碟) or (廣東, 國語, 外語) 咁

p.s. 加油呀~~ XD

YES 整緊
只係等緊壇主回應哦
分色果度 唔洗太花 啦-v-" 但都考慮下 THX T伯
回復 支持 反對

原帖由 ...Illusions* 於 2007-6-29 23:27 發表

歌還歌 詞還詞
因為方便番 兩版運作

其實是有著數的right?

我是1個思想open既人~~~~有咩講咩~玩論壇都係玩玩而也~~~~~~
但係如果加左歌比人試有買詞睇會5會比扣分....~
講番你講果個話題~~~不嬲全碟都可以加10分~根足版規~~~論壇只是1個虛構的~~~~~根本不能說有什麼著數xdxd~~~~~
姐係如果post歌詞加歌~~~~~<<<<是但1隻歌詞~~~咁可以5洗加分
姐係全碟歌詞再加歌曲試聽~<<<<是但全碟1隻或全部~~~~~~~<<<<全碟歌詞是加10分~有沒歌曲試聽都係一樣分數~明嗎
不明可以再解釋比你聽~~~~~~睇你打資料果d野~就知你係1個思想open~~~~~既人~xd
回復 支持 反對

原帖由 C小旋風 於 2007-6-30 00:50 發表

我是1個思想open既人~~~~有咩講咩~玩論壇都係玩玩而也~~~~~~
但係如果加左歌比人試有買詞睇會5會比扣分....~
講番你講果個話題~~~不嬲全碟都可以加10分~根足版規~~~論壇只是1個虛構的~~~~~根本不能說有什麼 ...

睇唔明紅色字
回復 支持 反對

原帖由 ...Illusions* 於 2007-6-30 10:01 發表

睇唔明紅色字

咁我說明白小小~那就是如果歌詞再加歌曲試聽~2樣一齊會5會比扣分
有時也想2樣擺買一齊~明嗎??????
ps.公喜你成為超版~~~大家一齊努力吧.......
回復 支持 反對