查看: 3960|回復: 33
收起左側

[問題疑難] 爆金石

有人識爆金石嗎? 是比買香木炭便宜?

曾經看過一個post是這樣的~
收鑲金整4階裝爆紅珠塊,
再用大漢通寶換果d虎威系列裝爆金石~

但我唔係太明白, 可以詳細一點嗎??

thanks
回復

有人識爆金石嗎? 是比買香木炭便宜?

曾經看過一個post是這樣的~
收鑲金整4階裝爆紅珠塊,
再用大漢通寶換果d虎威系列裝爆金石~

但我唔係太明白, 可以詳細一點嗎??

thanks ...
斷情風 發表於 8-9-2009 13:40

虎威,係肩甲 30%紫晶髓5粒 60%紫晶塊

合成虎威:而材料 所需 9紅珠塊、10星紋、1仙綢。

建議分解鞋比較著數

材料:6紅珠塊 10星紋 1仙綢。

30%紫晶髓 4粒 60%紫晶塊

長遠好似鞋抵d。
回復 支持 反對

2# 無名方士

謝謝, 咁想問是買香木做較便宜還是用以上方法???
回復 支持 反對

2# 無名方士

謝謝, 咁想問是買香木做較便宜還是用以上方法???
斷情風 發表於 8-9-2009 18:40

無他的,我都唔可以肯定亂答你。

不過香木要博兩個過程

1.30%出紫再博30%出紫晶髓

=====================================================

而虎威肩及伏虎鞋

係100%出紫再博30%

=====================================================

肩=5粒 鞋=4 我覺得鞋抵d 試過你就知xD

當然香木報酬高好多-.-風險兩重

都係要自己嘗試一下就明
回復 支持 反對

4# 無名方士

謝謝你, 咁大部分人用咩方法多???我差2SET = =
回復 支持 反對

4# 無名方士

還有用鑲金好還是象牙= =?

評分

參與人數 1樂點 -3 收起 理由
無名方士 -3 連post,請善用編輯功能。

查看全部評分

回復 支持 反對

4# 無名方士  

謝謝你, 咁大部分人用咩方法多???我差2SET = =
斷情風 發表於 8-9-2009 20:01

我用收的= =約30玉1set

我見人收鑲金 整野博出紅珠塊再合 虎威/伏虎鞋多。

當然有人大膽-.-香木 高風險但回報高

還有用鑲金好還是象牙= =?

鑲金10%出紫-.-象牙唔知 30%掛我估

我以前用開鑲金kaka係趙ser果時

====================================================

題外話-.-請 使用引用功能回覆或善用編輯功能
回復 支持 反對

我用收的= =約30玉1set

我見人收鑲金 整野博出紅珠塊再合 虎威/伏虎鞋多。

當然有人大膽-.-香木 高風險但回報高

鑲金10%出紫-.-象牙唔知 30%掛我估

我以前用開鑲金kaka係趙ser果時

======================= ...
無名方士 發表於 8-9-2009 20:48
我岩岩合左6個伏虎鞋, 成功出12粒金石= =
回復 支持 反對

我岩岩合左6個伏虎鞋, 成功出12粒金石= =
斷情風 發表於 8-9-2009 21:48

6個出12粒已經好好kaka

-.-我之前10對出4次

16粒
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對