查看: 2974|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題疑難] 閃避戟的問題

我玩左戟到50幾lv

諗住打通寶換戰場裝

但我想知

閃避戟要玩咩戰場裝??

文/武/有冇專精???

招高手解難

萬分感謝!!!!!
回復

以我所知..如果想用高閃既戟..副用環都有一定的幫助[[onion_48]]
回復 支持 反對

我在問咩官比較岩閃避戟用....我都知環好

anyway 多謝你既意見~~
回復 支持 反對

想玩閃一定要做文官4水另外2件都+3寶物副埋環
回復 支持 反對

玩閃...散裝都ok-.-
回復 支持 反對

只要你夠 10紫屬穿云  閃寶..閃介 閃安  其實 咩都係一樣
想好d 就做環..如果唔係...其實分別不大
回復 支持 反對

玩 閃 ,,,
武 , 文 官 冇 分 別
玩 閃 係 要 10 穿 云 ( 可 以 既 就 破 玉 )
加 蔣 干 傳 既 閃 鞍 , 4 水 + 2 寶 ( 自 己 配 ,,, 最 好 都 係 加 閃 ) ,
閃 介 ( 打 王 出 ) ,,,
資 質 就 加 魅 力 ,,, 會 加 閃 同 暴 抗 ,,,
頭 就 用 埋 荊 襄 個 頭 升 上 去 ,,, 加 3 閃 ,,,

以 加 魅 力 黎 講
玩 文 官 既 話 ,,, 閃 高 同 暴 抗 高
玩 武 官 既 話 ,,, 閃 高 同 暴 高 ,,,
武 官 + 10 破 玉 既 話 ,,, 會 好 好 暴 ,,, 10 破 玉 加 20 暴 ,,, 武 官 基 本 又 會 加
咁 樣 既 話 ,,, 變 左 武 官 閃 戟 好 似 高 閃 ,,, 高 暴 ,,, 高 暴 抗 咁
不 過 唔 一 定 加 魅 力 既 ,,, 宜 家 d 戟 多 數 都 係 咁 魅 力 ,, 唔 玩 閃 都 ok 好 用
25 % 血 以 下 用 突 破 又 加 少 少 血 ,,,

副 環 同 唔 副 環 都 差 唔 多 咁 ,,,
係 唔 係 環 都 冇 咩 所 謂 ,,,

( 個 人 意 見 ,,, 錯 左 見 怪 ,,, 可 以 睇下 當 參 考 )
回復 支持 反對

thx咁多位既意見

終於60lv了

係呢,個咩荊襄頭係咪姐係(氾水盔)??
回復 支持 反對

閃戟一般無分文武,專精都無分。
4水寶(19閃)+2閃寶[如百香草(3閃),鉑金葫蘆(3閃),鎦金香囊(2閃)]
符玉10穿云or10破玉 (+10閃)
資質點魅力,(+9閃)
氾水頭(+3閃,荊襄酒店),獵虎鞍(+2閃,即閃鞍,來自偷書) ,
金原戒(+3閃,,黃巾平亂-南中,如果想+多d攻可以用子午谷用15個峽谷猛獎換+2閃的)  
黃天鏡(+2閃,50個玉器換)                                 
秘文有錢可以用天罡,因為有秘文.閃 +1閃=. =
稱號有 尋寶稱號-[笑攬社稷九州] +2閃  
巴蜀稱號-[巴蜀豪傑]+1閃 需50000江巴蜀區稱望
江南稱號-[江南豪傑]+1閃 需50000江南地區稱望
環意+100hp +3閃,,
副環可以用風行(環技 +10閃 )轉左武器一樣照有效果
加閃的裝就應該是這些~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[[bao_34]]
-我是一只窮環[[onion_49]]
回復 支持 反對

閃戒,右戒就搵到鬼穀戒(子午谷) 或 流星戒(濮陽2)

咁左戒用咩戒好?
回復 支持 反對